Tomás Pujol Caúbet föddes 1978 på Mallorca. Hans pappa var alkoholiserad och våldsam så hans mamma flyttade ifrån pappan till Sverige med Tomás när han var bebis. Men mamma klarade inte att ta hand om honom på egen hand så han blev placerad i ett familjehem.

Genom åren bodde Tomás i fem olika familjehem, det ena värre än det andra. Det var inte bra alls för honom och han tog skada från hur han blev behandlad och kände en rotlöshet.

– Jag hade en tuff uppväxt. En av familjerna var mångmiljonärer, men de behandlade mig som en slav i hushållet, berättar Tomás.

Ett av familjehemmen var kristna, även om det inte var en särskilt levande och personlig kristendom så tog Tomás till sig och fick en tro på Gud. Han följde med till kyrkan och fick där uppleva och höra intressanta saker.

– Jag skaffade mig en gudstro som fanns lite i bakgrunden i mitt liv.

De flesta av familjerna behandlade honom illa och en brist på kärlek präglade Tomás barndom och tonårstid. Mobbning i skolan gjorde inte saken bättre.

– Jag mådde dåligt i tonåren, jag funderade till och med på självmord. Jag var hos olika psykologer och kuratorer, det var en stor röra allting.

Träffade kristna på stan

En dag när Tomás var runt 20 år och gick på stan i sin hemstad Borås, stod det där några kristna med ett bord och bjöd på fika. Han gick fram och pratade med dem. De fick bra kontakt och hade ett samtal som tog tag i Tomás hjärta. Han började umgås med en av dem och följde med till hemgrupp och till kyrkan.

– Jag fick smaka på Gud. Det var en härlig tid. Jag upplevde hans kärlek och närvaro.

Det betydde mycket när Tomás sedan kunde flytta till sin första egna lägenhet. Då kunde han stå självständigt på egna ben tillsammans med Gud. Det var skönt att kunna lämna tiden med alla familjehem bakom sig.

Fullständigt helad

För runt sex år sedan fick Tomás uppleva ett fullbordat helande från alla sina inre sår.

– Jag hade fortfarande mycket skador i min själ och i mitt känsloliv på grund av min uppväxt.

Han lärde känna en äldre kvinna som tog sig an honom som en andlig mor. De träffades ungefär fem gånger, hon spelade piano och bad för honom i flera timmar. Andens kraft och närvaro kom väldigt starkt.

– Jag såg i min ande hur änglar kom in i rummet. Jag såg mig själv ligga på ett operationsbord och hur Gud opererade mig. Det är svårt att sätta ord på allt som hände de kvällarna.

Tomás såg hur Gud lade en olja över honom och han fick en spruta. Han såg blod och sår som Herren helade och bearbetade med olika instrument. Han såg även onda andar i form av grodor som lämnade honom.

– Jag såg också mig själv undervisa Guds ord på olika platser i Sverige och i spansktalande länder.

– Helandet är det mäktigaste av allt. Jag såg Jesus stå framför mig med utsträckta händer och säga ”Kom, min son”.

Dessa helandestunder ledde till en djupgående förändring för Tomás som idag kan säga att han är fullständigt helad och befriad i sin själ.

– Jag känner inte såren och betrycket längre. Ingen depression eller ångest. Det var mycket som bröts.

– Gud upprättade mig. Jag fick en ny livslust och glädje. Jag kände mig värdefull efter ha blivit sparkad på hela livet. Det var väldigt kraftfullt.

Nu är det mycket som händer i Tomás liv, han har börjat komma in i det profetiska och han undervisar och har en Youtube-kanal.

– Jag får ofta ord och bilder till andra. Och det är på gång att jag ska hålla i ett kristet tv-program på spanska.

Tomás vill uppmuntra andra till att låta Gud hela och upprätta dem och att inte begränsa Gud.

– Gud kan göra vad som helst.