För om du tiger denna gång kommer hjälp och befrielse till judarna från annat håll, men du och din fars hus kommer att gå under. Vem vet, kanske är det just för en tid som denna som du har uppnått kunglig värdighet?”

Haman, tjänsteman hos den persiske kungen Ahasveros, smidde ondskefulla planer på att förinta det judiska folket, vilka omintetgjordes av Mordokai och Ester, hon som hade blivit drottning i Persien efter att Ahasveros tagit henne som hustru.

Den tyske teologen Dietrich Bonhoeffer för ett liknande resonemang när han uppmanade till protester mot Hitlers terror och judeförföljelser: ”Tystnad inför ondskan är i sig själv en ondska: Gud kommer inte att hålla oss utan skuld. Att inte tala är att tala. Att inte handla är att handla”, sa Bonhoeffer och fick själv betala med sitt liv för sin övertygelse.

Terrorn vill tysta ned sanningen. Terrorn gör att sanningen har ett pris.

De terrorkopplingar, den antisemitism och den korruption som gång på gång har avslöjats inom FN:s flyktingorgan UNRWA är odiskutabel. Genom att ge flyktingstatus till femte generationens flyktingar har FN-organet underblåst konflikten mellan Israel och palestinierna i decennier. UNRWA tvekar inte att samarbeta med grupper som är terrorstämplade av dess främsta givare.

En Telegram-grupp på 3 000 UNRWA-lärare firade Hamas brutala attack den 7 oktober och israeliska styrkor i Gaza har upptäckt vapengömmor och tunnlar i och under UNRWA-byggnader. När en frigiven israelisk gisslan beskrev hur han hållits i Gaza av en UNRWA-lärare i nästan 50 dagar, avfärdade UNRWA uppgiften som ett ”ej underbyggt påstående”.

UNRWA samarbetar med FN:s kontor för samordning av humanitära frågor (OCHA) för att samla in anklagelser mot Israel om ”krigsförbrytelser” och ”kränkningar av mänskliga rättigheter” för att förmå internationella organ och olika regeringar att fördöma Israel.

UNRWA samarbetar i detta uppdrag med flera terroranknutna organisationer som Al-Haq, Palestinian Center for Human Rights (PCHR) och Al Mezan. Tillsammans med UNRWA kartlägger de ”allvarliga kränkningar” från israelisk sida.

Alla dessa icke-statliga organisationer har kopplingar till terrorgruppen PFLP. Den 22 oktober 2021 förklarade Israels försvarsministerium Al-Haq som en ”terrororganisation” eftersom den är en del av ”ett nätverk av organisationer” som verkar på uppdrag av PFLP.

Den 12 oktober twittrade Al-Haqs advokat Aseel AlBajeh: ”Vi behöver inte tala om vår rätt att göra motstånd, för det är inte en rättighet, utan ett sätt att vara och överleva för palestinier”, skriver NGO Monitor.

Det är en skam för Sverige att inte vår regering ställer högre krav på dem som är mottagare av svenska skattepengar i form av bistånd. Medan Sverigedemokraterna och Jimmie Åkeson har skaffat sig ett utrymme att tala klartext om islamistisk terror, viker traditionellt Israelvänliga partier som Liberalerna och Kristdemokraterna ned sig för en hårdför islamism som driver världsopinionen framför sig.

Det judiska folket är vana vid att bli svikna av dem som säger sig vara deras vänner. Historiens dom kommer att bli mycket hård över dem som inte vågade tala klartext om terrorn – i både ord och handling.